dr.sahand's Podcast
یکی از برترین نشانههای خدا در ساختمان بدن انسان، دهان، زبان و دندانهای اوست. دهان اولین بخش لولهی گوارش است. این قسمت از لبها آغاز و به حلق منتهی میشود. در داخل این حفره دندانها، زبان و مجرای خروجی ترشحات غدد کوچک و بزرگ وابسته به حفرههای دهان قرار گرفتهاند.
دندانها عضوی سخت، به رنگ سفید هستند که در فک بالا و پایین حفرههای دهان جای گرفتهاند. از آنجا که بهداشت دهان و دندان، یکی از مهمترین قسمتهای بهداشت عمومی به شمار میرود، رعایت کامل مسائل بهداشتی در این زمینه برای حفظ سلامت دهان و دندانها نیازمند آگاهی و توجه بسیار به آموزشهای صحیح بهداشتی است. عوامل مهم و مؤثر برای به نتیجه رساندن این مطلب عبارتند از: عوامل محیطی، تغذیهای صحیح و همچنین برخورداری از یک فرهنگ غنی بهداشتی که هر کدام به نوبهی خود نقش به سزایی را ایفا میکنند. اکثر افراد جامعه از این مسائل اطلاع لازم را ندارند. این نداشتن اطلاع از عوامل مؤثر برای به نتیجه رساندن مسائل بهداشتی با محدودیتهای آموزشهای صحیح بهداشت دهان و دندان و همچنین کمبود مقالاتی در این زمینه پدید میآید.
رشد و گسترش علوم دندان پزشکی در رشتههای تخصصی متفاوت با سرعتی شگرف آنچنان پیش میرود که دندان پزشکان و دانشجویان این رشته جهت کسب آگاهیهای علمی ملزم به استفاده از تحقیقات و مقالات تازه بوده تا بتوانند گرهگشای مشکلات درمانی و بهداشتی در سطحی مطلوب و شایسته باشند.
سلامتی دهان به سالم بودن مخاط دهان بستگی دارد که به طور طبیعی مانع نفوذ میکروارگانیسمها به داخل بدن میشود. این مخاط به تعدادی از ساختمانهای تشریحی خاص متصل است که در صورت از بین رفتن قدرت دفاعی دهان، به خصوص این ساختمانهای تشریحی برای اجسام خارجی و میکروارگانیسمها نفوذ پذیر میگردند.
مخاط دهان مستقیما به پوست لبها و همچنین از طریق اروفارنکس به لارنکس و فارنکس متصل است. مجاری غدد بزاقی نیز در دهان باز میشوند و ترشحات این غدد دارای خاصیت باکتریسیدی هستند. به هر حال باید دانست که از میان بافتهای دهان بیش از همه محل اتصال بین لثه و دندانها در معرض خطر است. میکروارگانیسمهای مختلفی از زمان تولد در دهان جایگزین میشوند که بیشتر آنها به صورت کومنسال هستند، ولی در صورت تغییر سیستم دفاعی به صورت پاتوژن در میآیند.
dr.sahand's Podcast
!!!!!!جلو گیری از مشکلات ، عروقی، بیماری و سکته مغزی،وقلبی، الزایمر، و فراموشی... با رعایت بهداشت دهان
!!!!یکی از مهم ترین پادکست های من
عوامل بیماری التهاب لثه
علائم بسیاری مانند قرمز شدن غیر طبیعی،خونریزی کردن لثه به هنگام مسواک کشیدن دندان ها و همچنین ملتهب بودن و ورم کردن لثه ها ، که همگی خبر از دچار شدن فرد به بیماری التهاب لثه ای ، با نام تخصصی ژنژیویت میدهد را میوتان نام برد.عوامل زیادی وجود دارند که موجب بیماری التهاب لثه و در ادامه آن تحلیل لثه ها و درنهایت ازبین رفتن استخوان های ریشه ی دندانی میشود، که در این جا به چند نمونه شایع آن اشاره میکنیم:
• فرد دچار بیماری باشد که در آن فرآیند لخته شدن خون دچار اختلال شده باشد و از علائم آن میتوان به کبودی ویا خونریزی در دیگر اعضای بدن بغیر از خونریزی لثه های فرد اشاره داشت.
• افرادی که به هر علتی از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنندد واز علائم آن خونریزی لثه ها به هنگام مسواک زدن میباشد.
• در برخی افراد تغییرات هورمونی باعث حساس شدن لثه ها شده ولثه ها به هنگام مسواک زدن دچار خونریزی میشوند،مانند زنان باردار
• افرادی که دچار عارضه هایی هستند که سیستم ایمنی بدن آنها را تحت تاثیر قرار میدهدو عملکرد ایمنی بدن آنهادچار مشکل است بیشتر در معرض بیماری خونریزی لثه ای قرار میگیرند.مانند افراد دیابتی یا افراد دارای بیماری ایدز.
• گاهی نیز خونریزی لثه ای حاصل از ابتلای بیمار به عارضه عفونت لثه ای میباشد.
.من فقط نشانه هارو گفتم جلوگیریش و توجه به سلامتیتون وظیفه شماست
(Madrid university (SEPA & SEN), WHO, AMERICAN DENTAL ASSOCIATE )
#آلزامر
#سکته_معزی
#سکته_قلبی
#فراموشی
#مشکلات_حرکتی
#بهداشت_دهان
#سلامتی_لثه
#طول_عمر_بیشتر
#دندانپزشکی
با این پادکست شما به راحتی با دندان پزشک خود صحبت می کنید و با ارتباط خیلی گسترده تر داشته باشید